Over Serendipity en Samen spelen 2.0

Een blog over samen spelen... Tja, als moeder van een 3plusser blijkt het toch wel een uitdaging om de kleine man uit te leggen dat samen spelen best leuk is. Oké, je moet wel delen maar uiteindelijk levert het je meer op in plezier en leermomenten.

Ergens onderweg in je volwassen leven raak je gek genoeg de behoefte om samen te spelen weer kwijt, of raakt het in ieder geval flink ondergesneeuwd. Je komt in situaties waar het gaat om jezel
f te bewijzen, beter te zijn of te presteren dan de ander. En vergeten we hoe leuk het eigenlijk was om ervaringen te delen.

Samen spelen blijkt ook best spannend te zijn. Want dan moet je ook toegeven dat je op een bepaald vakgebied best nog wel wat input kan gebruiken. Dat de kennis en ervaring van een ander wellicht groter zijn. En als je niet meer de beste bent...

Vanuit de positie van opdrachtgever heb ik regelmatig bedrijven gevraagd hun sterkten te combineren. Sommige bedrijven haakten af bij die vraag. Met anderen heb ik geweldige projecten gedraaid waarbij het eindresultaat altijd 1+1 = 3 was. Daarnaast werden de bedrijven er ook sterker van, haalden bijvoorbeeld nieuwe kennis in huis of kregen waardevolle connecties om ook andere projecten volgens deze 'social design' methode aan te vliegen.

Als zp'er heb ik in de afgelopen jaren altijd gezocht naar netwerken om bij aan te haken, om samen mee te spelen. Maar vaak bleek het voor anderen toch te lastig om te delen. Ik heb zelfs even overwogen om weer een vaste baan te zoeken. Het voordeel van een organisatie waarin je het samen moet zien te doen, waarin je doelstellingen deelt. Maar tja, als zelfstandige weer in een organisatie passen is ook een behoorlijke uitdaging. En zo sneuvelde mijn zoektocht naar het ideale netwerk.

In de afgelopen maanden heb ik leuke klussen afgerond, samengewerkt met andere zp'ers, en connecties uit het verleden weer aangehaald. Allemaal mensen die kennis hebben die ik niet bezit en die werken vanuit hun passie en talent. Talent wat aanvullend is op dat van mij maar elkaar niet raakt. Ongemerkt hebben we elkaar gevonden in onze kwaliteiten, in de wens om samen te spelen en mooie dingen te maken, en in het beste te willen bieden aan je klant. En als je dan zo terugkijkt aan het einde van het jaar blijkt het toch echt te bestaan: Serendipity

* Serendipity is iets vinden waar je niet (meer) naar zoekt. En de wijsheid om, als je het dan tegen komt, te omarmen en uit te bouwen.
Naar het overzicht

Neem contact op

 

Fuzzy Logic Marketing
Het Wagenwiel 8, Arnhem

06-24884884

info@fuzzylogicmarketing.nl 

 

 

 


Betekenis van Fuzzy Logic

1. Fuzzy als tegenhanger van SMART. Een goed strategisch plan is niet alleen SMART maar zeker ook Fun, Uitdagend, Zinvol, Zinnenprikkelend en geeft een Yes-gevoel!

2. Tegenhanger van logica waarbij iets waar of niet waar is. Fuzzy Logic geeft ruimte voor meerdere tinten grijs, meerdere oplossingen voor een probleem. Zodat je de oplossing kunt kiezen die past bij jouw situatie.

3. In het brein: rechterbrein samen met linkerbrein, creativiteit en logica gecombineerd.

4. Het leukste strategisch marketing bureau.

  • Home
  • Blog
  • Over Serendipity en Samen spelen 2.0